Het klinkt heel leuk; een boksgame op de PSP die je ook nog eens online tegen elkaar kunt spelen. Dat zou het ook zijn, ware het niet dat er is besloten om $2 te vragen indien je de game online wilt spelen. Pas je voor die optie, dan kun je ervoor kiezen om je privacygegevens door te laten spelen aan de ESPN. De speler komt hierdoor dus voor een vreemde keuze te staan: wil je betalen voor de online mogelijkheden van het spel, of kies je ervoor dat je gegevens in handen van derden komen, met alle gevolgen van dien, zoals bijvoorbeeld een flinke lading spam van de ESPN.

Van welk bedrijf dit idee afkomstig is, EA, Sony of de ESPN, is niet duidelijk. Het is ook nog onbekend of deze maatregel ook in de Europese versie van Fight Night Round 3 aanwezig zal zijn, aangezien de ESPN niet in Europa opereert. Gezien de felle reacties op dit idee, verwachten we binnenkort een reactie van EA of één van de andere bedrijven, over hoe dit zo is gekomen.

Het zou geen goede ontwikkeling zijn als we dadelijk voor elke online game nog wat extra's moeten betalen, om te voorkomen dat we met spam overladen worden.