‘Fifa 23 krijgt cross-play en twee WK’s’

‘Fifa 23 krijgt cross-play en twee WK’s’

Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise krijgt een Fifa-spel cross-play. Fifa 23 zal niet free-to-play zijn.

Dat meldt Tom Henderson van Xfire op basis van anonieme bronnen. Spelers op PlayStation-consoles, Xbox-consoles en pc kunnen in Fifa 23 tegen of met elkaar spelen, in alle gamemodi.

Een andere grote verandering is de toevoeging van het WK vrouwenvoetbal. EA heeft naar verluidt licenties bemachtigt voor zoveel mogelijk “grote voetbaldivisies”, om zowel mannen- als vrouwenvoetbal goed te kunnen representeren.

Henderson meldt verder dat de Hypermotion Technology, die we kennen uit Fifa 22, wordt verbeterd. Bij die technologie worden animaties gebaseerd op echte spelers, maar uniek is dat EA bij de nieuwe Hypermotion Technology niet langer de motion-tracking Xsens-pakken nodig heeft. De ontwikkelaars kunnen camerabeelden van een stadioncamera nemen en zo de animaties bij echte spelers en in een echte wedstrijd ‘opnemen’.

Er gingen geruchten dat Fifa 23 net als eFootball een free-to-play-model zou krijgen, maar Henderson zegt dat zijn bronnen geen aanleiding geven om dat te geloven.

Deze lek volgt op heisa binnen EA. Vorige week kwam Electronic Arts-CEO Andrew Wilson nog in het nieuws omdat hij claimde dat de voetbalorganisatie Fifa een mogelijke hindernis vormt voor de Fifa-games. Fifa 23 gaat hoe dan ook nog zo heten, maar mogelijk moet EA volgend jaar op zoek naar een nieuwe naam voor de voetbalfranchise. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Nou, joepie. Ik wacht al jaren op de mogelijkheid dat je online een carreer manager competitie kan starten met iemand. Net zoals met Football Manager. Wel al jaren de zogenaamde geruchten maar nooit waarmaken. Sinds 2 jaar maar besloten helemaal te stoppen met FiFa en hun gefocust op ultimate team

0
test

@Rossellini Hear, hear!

0
test

@Rossellini Met je maten in dezelfde competitie een team runnen, tegen elkaar opbieden voor spelers zou echt fantastisch zijn. Als career fan hoop ik trouwens ook dat ze het aantrekken van spelers een keer wat moeilijker en realistischer gaan maken. Als je een beetje ervaring hebt kan je in 3-4 seizoenen van Ajax, PSV of Feyenoord een team maken met op elke positie een speler van absolute wereldklasse, totale bullshit natuurlijk.

0
test

Ik mis de kwalificaties bij de laatste edities. FIFA World Cup 2010 blijft hierdoor imo de leukste FIFA WC game!

0

Aanbevolen voor jou