Groep Fifa 18-spelers komt in actie tegen EA met #FixFIFA | Gamer.nl

Groep Fifa 18-spelers komt in actie tegen EA met #FixFIFA | Gamer.nl

Een groep Fifa 18-spelers heeft genoeg van alle problemen in Fifa 18 en komt in actie met #FixFIFA.

Door een oproep van ‘PuRe_SSROCK’ zijn veel Fifa-spelers in actie gekomen tegen EA door alle problemen in het voetbalspel. Kort nadat de thread geplaatst was goed te zien dat veel spelers het met hem eens zijn.

Onder andere de volgende problemen worden duidelijk gemaakt.

- Weekend League is ongezond voor spelers: In Weekend League moeten er van vrijdag tot en met zondagavond veertig wedstrijden gespeeld worden met het doel om zoveel mogelijk potjes te winnen. Binnen drie dagen veertig potjes spelen vinden de spelers ongezond. Een potje duurt zo’n 12 tot 20 minuten en daardoor is er amper tijd om iets anders te doen in het weekend. Ook kunnen spelers die in de top 100 staan elkaar ontwijken door een speciaal tenue te kiezen. Daardoor spelen ze altijd in hun thui tadion en spelen ze niet tegen de beste spelers van Weekend League.

-EA is alleen maar bezig met Ultimate Team: Met de gamemode FUT, waarin spelers hun eigen teams kunnen samenstellen en online tegen elkaar kunnen spelen, verdient EA het meeste geld met Fifa. Gamemodi als Prof Clubs of Carrière Modus krijgen door FUT amper tot geen aandacht in updates, terwijl veel spelers ook andere dingen in Fifa doen dan alleen FUT.

- EA heeft de gameplay volledig veranderd: Na de release van Fifa 18 heeft EA de gameplay erg veranderd. Aan het begin hadden de spelers tijdens een potje alles zelf in handen en voelde de game prettig aan. Na de eerste update veranderde dit helaas compleet. Het verdedigen wordt nu weer volledig geleid door de computer, gameplay voelt langzamer aan en keepers redden bijna elk schot.

- FIFA 18 is gescript: Hiermee wordt bedoeld dat spelers in Fifa 18 geholpen worden wanneer zij achter staan tijdens een wedstrijd. Wanneer de tegenstander achter staat worden ze een handje geholpen door terug te komen in de wedstrijd. Dit maakt de speler die voor staat traag en klungelig. De tegenstander krijgt tevens een boost waardoor ze gemakkelijker kunnen scoren.

- Rewards uit packs zijn niet eerlijk: De rewards die spelers uit het openen van pakketten krijgen zijn niet eerlijk. Een speler kan weinig geld uitgeven en een van de beste spelers uit het spel krijgen of duizenden euro’s uitgeven en geen goede spelers krijgen.

Media has no description

Spelers melden dus veel problemen in Fifa 18. Via de Reddit-thread worden spelers opgeroepen op te tweeten naar EA, een promotie omtrent Black Friday te boycotten, een petitie te tekenen en hulp te vragen bij grote Youtubers en e-sporters. Grote YouTubers als , en hebben zich al uitgelaten over #FixFIFA.

Het blijft natuurlijk maar de vraag of EA iets gaat doen met de kritiek, maar de problemen krijgen op het moment wel erg veel aandacht binnen de Fifa-community.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou