Fifa 17 in Rusland beschuldigd van homopropaganda | Gamer.nl

Fifa 17 in Rusland beschuldigd van homopropaganda | Gamer.nl

Parlementsleden in Rusland vragen de overheid om Fifa 17 te censureren of te verbieden. De voetbalgame zou in strijd zijn met de Russische wetgeving betreffende homopropaganda.

Parlementsleden van de communistische partij hebben in een brief de bevoegde autoriteiten aangeklaagd, schrijft de Ru ische krant Izvestia. Fifa 17 zou ‘spelers uitnodigen om de Rainbow Laces-campagne van de Engelse Premier League te steunen’. Het gaat hier om een campagne die de lgtb-gemeenschap ondersteunt. De Rainbow Laces-campagne is een initiatief van de rechtenorganisatie Stonewall dat zich inzet tegen homofobie, bifobie en transfobie in voetbal.

De aanklagers schrijven dat Fifa 17 een product is voor alle leeftijden en halen de in 2013 ingevoerde Ru ische wet aan die stelt dat ‘propaganderen van niet-traditionele seksuele relaties de gezondheid en ontwikkeling van kinderen kan schaden’.

Irina Rodnina van Verenigd Rusland laat in Izvestia weten dat enkele parlementsleden eisen dat Fifa 17 verboden wordt in Rusland en dat de autoriteiten ‘de distributie van het spel op Ru isch grondgebied opnieuw moet bekijken. De wetten moeten nageleefd worden’.

Valery Rashkin van de communistische partij zegt dat ontwikkelaar EA Sports de game moet aanpa en of een leeftijdsbeperking moet invoeren. ‘Gebeurt dit niet, dan moeten er maatregelen worden getroffen.’

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou