Nieuws

Fifa 16-community meent 'handicapping' te hebben ontdekt

Ultimate Team onder vuur 

Geschreven door Delano Zoon op

De Fifa 16-community denkt 'handicapping' te hebben ontdekt in de Ultimate Team-modus. Dat blijkt uit een video van speler RighteousOnix.

Bezoekers van de Fifa subReddit geloven te hebben uitgezocht hoe de Ultimate Team-mode in Fifa 16 precies werkt. Ze veronderstellen dat hooggewaardeerde teams in de game minder goed spelen en laag gewaardeerde teams beter spelen. Dit fenomeen staat binnen de community bekend als 'handicapping'.

Het probleem bij de glitch zou hem in de chemistry-toepassing zitten. De chemistry in een team zorgt ervoor dat de spelers beter presteren. Door in een team veel spelers te gebruiken uit hetzelfde land of dezelfde competitie ontstaat er een betere chemistry.

Volgens spelers van Ultimate Team heeft chemistry bij de duurdere kaarten voor sterspelers of in vorm spelers niet of nauwelijks invloed. Dit terwijl spelers soms een hoop in-game geld of echt geld op tafel leggen voor sterspelerskaarten. Sommige spelers geloven dat de speciale kaarten in bepaalde gevallen zelfs slechter zijn dan de normale kaarten.

In onderstaande video wordt de glitch verder uitgelegd. Uitgever Electronic Arts heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen:

Lees meer

God of War Professor Layton-game met ander hoofdpersonage in de maak
2

Reacties op: Fifa 16-community meent 'handicapping' te hebben ontdekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  JoepNT

  • 27 juni 2016 17:04
  Dit is een rare glitch, maar is het handicap? Ik was in de veronderstellig dat bij handicap het "slechtere" team gewoon meer geluk had qua reddingen en schoten… Maar alsnog is dit heel raar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • BossieX13

  • 28 juni 2016 15:33
  Is een speciale realistische feature. Het heet in het dagelijks leven 'onderschatting'. Als ik een potje tegen mijn neefje speel hoef ik niet vol gas te gaan om te winnen. Gevolg is dat mijn neefje wel eens een potje wint.
  Daarbij kan een mindere ploeg op papier met goedkopere spelers een topclub met tig dure spelers van de mat spelen.
  Voor je het weet wint PEC van Ajax met 5-1 en word een clubje als Leicester City kampioen…

  Daarentegen is het wel behoorlijk naaiend als dit in FUT ook zo werkt, aangezien in videogames geen emotie zit voor de verwerking van statistieken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.