FIFA 11 op PC krijgt engine van de consoleversie | Gamer.nl

FIFA 11 op PC krijgt engine van de consoleversie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Uitgever Electronic Arts heeft de afgelopen twee jaar aan de engine gewerkt om deze ook voor de PC te optimaliseren en wil met de komst van FIFA 11 "graphics, gameplay en spelmodi die te vergelijken zijn met de huidige generatie spelcomputers" afleveren op de PC, aldus een aankondiging op de website van EA.

Eerdere versies

De laatste jaren werd deze engine exclusief voor de consoleversies van FIFA gebruikt en als gevolg daarvan bleef de PC-versie achter in grafische kracht, maar ook in bepaalde gameplayfunctionaliteiten die enkel mogelijk waren op de consoles.

In FIFA 11 ligt de nadruk op realisme, zowel op het gebied van voetbal zelf als op het gebied van presentatie. Zo wordt er veel aandacht besteed aan de gezichten van de spelers, die er veel beter uitzien dan in FIFA 10. Ook het nieuwe Personality+ moet voor een meer realistische voetbalervaring zorgen. FIFA 11 ligt vanaf 30 september in de winkels. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou