Electronic Arts heeft de eerste informatie en screenshots vrijgegeven van FIFA 06 voor de Nintendo DS. De voetbalgame zal goed gebruik gaan maken van de unieke mogelijkheden van Nintendo's handheld.

Zo kun je tijdens het spelen het touchscreen gebruiken om tactische commando's aan je spelers door te geven, zowel in offensief als defensief opzicht. Tijdens de replay's kun je het touchscreen gebruiken om de camera te besturen, zodat je zelf je goal op een zo mooi mogelijke manier in beeld kunt brengen. Ook corners en ingooien worden via het touchscreen uitgevoerd.

De DS versie van FIFA bevat meer dan twintig voetbalcompetities met in totaal maar liefst 10.000 verschillende speler. Alle statistieken zijn up to date tot het seizoen 2005-2006. De bekende spelmodi als een tournooi, seizoen en een enkel potje tegen een willekeurige tegenstander, zijn van de partij. Hoewel er officieel niets over bekend is, verwachten we dat het ook mogelijk zal zijn via WiFi tegen elkaar te spelen. Meer screens vind je hier.