Nieuws
Street Fighter

'Fei Long zit niet in toekomstige Street Fighter-games'

Dat zou de componist van Street Fighter 5 hebben vernomen

Geschreven door Michel Musters op
Het personage Fei Long zou volgens componist Daniel Lindholm nooit meer in toekomstige Street Fighter-games voorkomen.

Dat meldt hij gedurende een vragensessie op YouTube. De livestream is nu niet meer beschikbaar, maar de betreffende quote is vervolgens online geplaatst door VG24/7

Lindholm zou van meerdere bronnen - "niet alleen Capcom, maar vrienden van de Lee-familie", hebben vernomen dat "alle gelijkenissen met Bruce Lee niet meer voor komisch effect mogen worden gebruikt". Fei Long is overduidelijk gebaseerd op de iconische vechtkunstenaar en acteur. "Daarom zien we Fei Long nooit meer terug."

Fei Long werd echter wel als serieuze ode aan Bruce Lee gebracht en Lindholm benoemt specifiek het verbod op personages gebaseerd op Bruce Lee die voor "komisch effect" worden gebruikt. Capcom heeft ook nog niet officieel gereageerd op de geruchten.

Eerder dit jaar kondigde Capcom aan dat Street Fighter 6 in ontwikkeling is. Verdere details over de game ontbreken nog.

Dit artikel delen:

Lees meer

Iconische scène met giraffen zit mogelijk in The Last of Us-serie Top Gun: Maverick-dlc komt op 25 mei naar Flight Simulator
2

Reacties op: 'Fei Long zit niet in toekomstige Street Fighter-games'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Messtranor

  • 11 mei 2022 14:21
  Ze kunnen m natuurlijk ook gewoon qua uiterlijk wat aanpassen zodat ie er minder op lijkt. Verhaal technisch speelt het inmiddels allemaal aardig wat jaren later, dus hij is ook ouder geworden. Er rust namelijk geen copyright op de vechtstijl, alleen op z'n gelijkenis.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Rainking

  • 11 mei 2022 21:30
  Ik vond Fei Long op zich wel tof, ook al speelde ik niet veel met 'm. Als Cammy maar terug komt. Dat is toch wel mijn main geworden. Die kicks vind ik erg gaaf.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.