MySims, de vrolijk ogende spin-off van The Sims, is blijkbaar een schot in de roos bij de Wii-bezitter. Na MySims en MySims Kingdom, kondigt EA voor 2009 nog twee nieuwe MySims-games aan: MySims Party en MySims Racing. Beiden verschijnen voor de Nintendo Wii en DS.

MySims Party is een nieuwe toevoeging in het nog totaal niet verzadigde partygenre op de Wii. Het bestaat uit een vijftigtal minigames met uiteenlopende thema's, elk met een andere MySim als gastheer. Je zult onder andere mogen snowboarden, dansen en vluchten voor een grote robot. Vóór elk spelletje dien je je Sim te kiezen. Elke Sim heeft zo zijn eigen capaciteiten en jij moet beslissen welke het beste van pas komen bij de minigame die je te wachten staat. Strategie zowaar!

MySims Racing is een racespelletje vergelijkbaar met Mario Kart: knotsgekke parcoursen bezaaid met power-ups. Typisch de Sims hierin is dat je je wagentje tot in detail mag aanpassen aan je persoonlijke wensen. Met leuke kleurtjes en kekke accessoires kun je ervoor zorgen dat je veelzijdige persoonlijkheid helemaal in je wagentje wordt gereflecteerd. Dit betreft niet alleen de looks, zelfs de prestaties zijn aan te passen aan jouw persoonlijke speelstijl. Als je daar je ei niet in kwijt kunt.