De Playstation-game Fear Effect van Eidos zal binnenkort worden verfilmd. Dit maakt The Hollywood Reporter vandaag bekend. Stanley Tong is als regisseur aan de film verbonden. Tong regisseerde eerder de Jackie Chan-films Rumble in the Bronx, Supercop en First Strike. Oorspronkelijk was er sprake van dat Uwe Boll de Fear Effect-film zou gaan maken, maar god zij dank lijkt dit nu van de baan te zijn.

De opnames voor de film zullen later dit jaar van start gaan en men hoopt op een release van de film ergens in 2008. De film kent een budget van $25 miljoen. De film zal zich voornamelijk in Hong Kong situeren, wat de keuze voor Tong als regisseur enigszins verklaart.

Naast het nieuws over de film weet The Hollywood Reporter ook nog even te melden dat Eidos aan een nieuwe Fear Effect-game werkt voor next-gen consoles, die rond de release van de film zou moeten verschijnen. De laatste Fear Effect-game stamt alweer van 2001, toen Fear Effect 2: Retro Helix op de markt kwam. Het derde deel, Fear Effect: Inferno, werd in 2003 naar de prullenmand verwezen.