Nieuws
FBI

FBI wil kinderen laten leren over extremisme door middel van spel

Spel moet betekenis propagandaleuzen duidelijk maken

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI wil kinderen laten leren over extremisme met een geitspelletje. De speler krijgt in het spelletje propagandaboodschappen te zien die kunnen leiden tot extremisme.

Het spel is onderdeel van de campagne 'Don't be a puppet' (Wees geen marionet) van de FBI, schrijft de site Engadget zondag. De dienst wil kinderen met het spel laten nadenken over hun acties, zodat ze zich niet te makkelijk door anderen laten leiden.

In Slippery Slope moet de speler een geit naar finish leiden door obstakels te ontwijken. In de zes levels komen bijvoorbeeld de teksten "onze groep wordt bedreigd", "we kunnen onszelf alleen met geweld verdedigen" en "met geweld komen we tot een betere toekomst". De leuzen verwijzen naar teksten die veel worden gebruikt door extremistische organisaties.

Als de speler doodgaat komen er berichten als "de vijand is verantwoordelijk voor dit onrecht" in beeld. Bij het verspelen van alle zes levens volgt een opsomming van alle propagandaleuzen.

Door kinderen er nu mee bekend te laten maken, zouden ze in het vervolg meer nadenken over de betekenis ervan en de waarheid erachter, denkt de FBI. Onduidelijk is waarom de FBI heeft gekozen voor een geit die vierkante vreemde obstakels moet ontwijken. Ook lijken de controls niet helemaal goed te werken.

Door NU.nl

Bron: Engadget

Dit artikel delen:

Lees meer

PC Gaming Show wordt dit jaar opnieuw gehouden Pc-versie Quantum Break komt niet naar Steam
0

Reacties op: FBI wil kinderen laten leren over extremisme door middel van spel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.