Met de diefstal, die een periode van januari 2011 tot maart 2014 omvat, zou in totaal tussen de honderd en tweehonderd miljoen dollar aan informatie zijn buitgemaakt.

Het gaat om bedrijfsinformatie, financiële cijfers en code voor bepaalde software, zoals die van de toentertijd nog niet aangekondigde Xbox One en de games Call of Duty: Modern Warfare 3 en Gears of War 3. Ook zou er software zijn gestolen die wordt ingezet om militaire helikopterpiloten te trainen. 

De groep hackers, drie Amerikanen en één Canadees, wordt verschillende misdaden ten laste gelegd, zoals fraude, copyrightschending, identiteitsdiefstal en het stelen van bedrijfsgeheimen.

Twee van hen, David Pokora en Sanadodeh Nesheiwat, hebben al gedeeltelijk schuld bekend. In de aanklacht wordt tot slot nog een Australiër genoemd die ook betrokken zou zijn bij de diefstal. Hiermee wordt gerefereerd naar Dan Henry, beter bekend als SuperDaE, die begin vorig jaar een ontwikkelaarskit van de Xbox One probeerde te verkopen op eBay. Hij wordt echter al in Australië aangeklaagd.