In den beginne kwam Eidos Interactive met een real time strategy die de naam Three Kingdoms toegewezen kreeg, na niet al te lange tijd werd deze naam veranderd naar Fate of the Dragon.

Fate of the Dragon speelt zich af in de oude Chineze wereld, zo rond het jaar 1400. Dit was de tijd dat China beheerst werd door de Warlords, de koningen van het land van de reizende zon. In het spel is het land van China in 3 stukken verdeeld, wat het gevolg heeft dat de 3 Warlords de strijd met elkaar aan gaan, om zo meer land te winnen. In de game speel jij één van de warlords die, hoe kan het ook anders, de anderen zal moeten overwinnen.

Eidos Interactive durfde, of kon, de stap naar volledig 3d nog niet te nemen en besloot het spel te laten spelen vanuit de standaard 45 graden hoek. Om aan te tonen dat de engine nog tot best wat in staat is kreeg GameSpy 7 nieuwe screenshots van de game toegezonden. Om zelf uit te testen is er nog niet zo lang geleden een multiplayer demo van de game uitgegeven, welke hier te downloaden is.