Fassbender: 'Iemand moet eens een goede gamefilm maken' | Gamer.nl

Fassbender: 'Iemand moet eens een goede gamefilm maken' | Gamer.nl

Hollywoodster Michael Fassbender, die een rol speelt in de aankomende verfilming van de Assassin's Creed-franchise, is op de hoogte van de lage kwaliteit van veel gameverfilmingen. "Iemand moet het eens goed doen", zegt hij in een interview met Gamespot.

Fa bender, die ook bekend is van films als Prometheus, X-Men en Steve Jobs, vindt het geen groot risico om een A a in's Creed-film te maken "omdat iemand het eens goed moet doen." 


"Wat het boven andere actie-adventure films tilt is het idee van DNA-herinneringen." Hij heeft het hierbij over de manier waarop in A a in's Creed iemand in het heden gebruik kan maken van technologie om terug te gaan in de tijd en het leven van een voorvader te ervaren. "Het komt over als erg een erg realistische wetenschappelijke theorie, dat we de kennis van onze voorouders meedragen. Bepaalde dingen zoals wanneer je een kamer binnenkomt en het is gevaarlijk, de temperatuur daalt en je voelt fysiek iets. Dat komt wellicht van de kennis van onze voorouders die in onze DNA zit."

Fa bender laat weten dat hij geïntere eerd in de rol van Callum Lynch en zijn Spaanse voorvader Aquilar werd nadat Ubisoft het idee achter de franchise goed uitlegde.

Regi eur Justin Kurzel: "A a in's Creed is erg complex wat betreft Animus, de huidige tijd en hoe zich dat verhoudt tegenover de geschiedenis. Je moet een verhaal bedenken die al die verschillende elementen van de game gebruikt en trouw blijft aan wat fans verwachten. Het is een grote uitdaging. Ik heb respect voor de game en er veel tijd in gestoken maar op een gegeven moment moet je er als een film naar kijken en zorgen dat het werkt als een film."

A a in's Creed komt op 5 januari 2017 uit in Nederlandse bioscopen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou