'FarmVille speelt gegevens Facebook-gebruikers door' | Gamer.nl

'FarmVille speelt gegevens Facebook-gebruikers door' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Amerikaanse krant meldt dat onder meer FarmVille, Mafia Wars, FrontierVille en Texas HoldEm Poker gegevens van spelers verzamelen en deze door zouden spelen naar reclamebureau's. Daarnaast zouden sommige spellen, waaronder FarmVille, ook informatie over de vrienden van spelers doorgeven.

Een woordvoerder van Facebook en Zynga, de ontwikkelaar van FarmVille, melden dat zij niks met deze praktijken te maken hebben en dat zij werken aan een manier om de beveiliging van gebruikersinformatie te versterken. Wel zijn sommige games, waaronder diverse spellen van LOLapps Media Inc., zoals Gift Creator en Quiz Creator, offline gehaald. Facebook-gebruikers krijgen een foutmelding wanneer ze deze games proberen op te starten. "We hebben meteen actie ondernomen om alle applicaties die tegen onze regels in gaan uit te schakelen", aldus een woordvoerder van Facebook.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou