'FarmVille-ontwikkelaar meer dan vijf miljard euro waard' | Gamer.nl

'FarmVille-ontwikkelaar meer dan vijf miljard euro waard' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De hoge waarde van Zynga is vooral te danken aan de games FarmVille en CityVille voor netwerksite Facebook. FarmVille was lange tijd de populairste applicatie voor de netwerksite, maar werd een maand na de CityVille-release van zijn troon gestoten. CityVille heeft volgens de meest recent bekendgemaakte cijfers 84,2 miljoen maandelijks actieve gebruikers tegenover 58,1 miljoen Farmville-gebruikers.

Vorig jaar april werd de waarde van het bedrijf op nog zo'n drie miljard euro geschat, dit werd bekend uit een financieel bedrijf, toen het bedrijf nieuwe aandelen wilde uitgeven. Momenteel is het bedrijf in gesprek met potentiële inversteerders wat 185,5 miljoen euro kan opleveren. Daarmee zou het bedrijf gewaardeerd worden tu en 5,2 en 6,7 miljard euro, aldus The Wall Street Journal. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou