Het was al langer bekend dat er een iPhone- en iPod Touch-versie van Farmville zou verschijnen, maar een precieze releasedatum ontbrak nog. Deze is nu volledig overbodig, aangezien het spel vrij onverwachts al is uitgebracht en via de App Store verkrijgbaar is.

Boerenleven
Farmville draait om een boerderij die zo succesvol mogelijk gemaakt moet worden. Dit gebeurt onder meer door gewassen te oogsten, deze te delen met andere spelers en dieren op het stukje land te laten rennen en grazen. Samenwerking met andere spelers is essentieel om de boerderij te laten groeien.

De iPhone- en iPod Touch-variant staat niet los van de oorspronkelijke versie. Voor wie al een Farmville-account heeft, is het mogelijk om verder te gaan met de huidige boerderij. Wel heeft ontwikkelaar Zynga aangegeven dat er in de toekomst misschien exclusieve content voor iPhone en iPod Touch verschijnt.

Facebook

Farmville verscheen oorspronkelijk in 2009 als webgame voor de sociale netwerk-site Facebook. Sinds de lancering is de game een grote hit en inmiddels zijn er al meer dan tachtig miljoen Farmville-accounts aangemaakt. Farmville is zo populair dat sommige media het veelvuldig spelen ervan zelfs een verslaving noemen.