Nieuws
Farming Simulator 19

Farming Simulator-competitie van start met prijzenpot van 250.000 euro

Ook aanwezig op Gamescom

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Verschillende merken en fabrikanten uit de farm-industrie strijden om een prijzenpot van 250.000 euro in de Farming Simulator League. De wedstrijden worden gespeeld op verschillende evenementen in Europa, waaronder op Gamescom.

Het spel Farming Simulator 19 is sinds gisteren officieel toegetreden tot esports, met de start van de Farming Simulator League (FSL). Zeventien teams van drie strijden op verschillende evenementen in Europa tegen elkaar om een totale prijzenpot van 250.000 euro.

De FSL is opgezet met behulp van verschillende sponsoren, waaronder een aantal merken in de farm-industrie en fabrikanten van tractoren en landbouwmachines. Veel van deze bedrijven doen bovendien ook zelf mee aan de FSL met een eigen team. Zo zijn Claas, Berthoud, Trelleborg en John Deere enkele van de merken die deelnemen.

De wedstrijden in de FSL duren vijftien minuten, waarin spelers zoveel mogelijk punten moeten verzamelen. Dit wordt gedaan door hooi te oogsten en zoveel mogelijk hooibalen te bezorgen aan de nabijgelegen dorpen. Hierbij mogen spelers vooraf het gebruik van bepaalde voertuigen verbieden en kunnen bonussen voor het team worden gekozen.

De wedstrijden worden gespeeld tijdens online toernooien en verschillende evenementen in Europa. Zo is de FSL onder andere aanwezig op Gamescom in Duitsland, de Paris Games Week in Frankrijk en Herofest in Zwitserland. Kijk hier de wedstrijden van afgelopen weekend terug, die plaatsvonden tijdens FarmCon 2019 in Duitsland.

Dit artikel delen:

Lees meer

Europese lancering Sega Mega Drive Mini uitgesteld Gears 5-controller voor Xbox One gelekt
0

Reacties op: Farming Simulator-competitie van start met prijzenpot van 250.000 euro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.