De game speelt zich af in een nieuwe Scandinavische setting en het spel krijgt een nieuwe grafische interface. Naast het reilen en zeilen van een boerderij, is het in Farming Simulator 15 ook mogelijk om te houthakken. Er zitten onder meer houtversnipperaars, kettingzagen en specifieke opleggers voor deze activiteit in de game. De game krijgt ook een aantal nieuwe merken, waaronder New Hollad en Ponsse.

De game krijgt hiernaast een multiplayercomponent voor zestien spelers, onduidelijk is of dit alleen geldt voor de pc-versie. Farming Simulator 2013 had geen multiplayer op de consoles. Daarnaast ondersteunt Farming Simulator 15 mods op pc.

De vorige Farming Simulator-game op pc was de 2013-editie. Deze ontving een 7,5. Over de multiplayerstand schreven wij toen: "Je bent als medespeler dus echt aan het helpen om zijn of haar boerderij succesvol te maken. Als iemand zich niet gedraagt, kan de maker van de game de speler van de server verbannen. Dat maakte ik met mijn ogen mee toen ik op een Duitse server - vol gezonde Nederlandse Duitserhaat - met een snelle tractor keihard tegen een aanhanger vol met balen graan reed. De netjes opgestapelde graanbalen lagen wild over het veld verspreid. Ik zag enkele seconden later weer het beginscherm van de game. Totally worth it."

De consoleversie ontving indertijd een 5. Op iPad verscheen Farming Simulator 14, deze editie kreeg een 7.