Far Cry Primal krijgt binnenkort gratis Survivor-modus | Gamer.nl

Far Cry Primal krijgt binnenkort gratis Survivor-modus | Gamer.nl

Ubisoft heeft aangekondigd een gratis Survivor-modus toe te voegen aan Far Cry Primal. De aankondiging werd gedaan op de UbiBlog.

De Survivor-modus is vanaf 12 april beschikbaar voor alle platforms. Volgens game director Thomas Simon is de modus ontstaan uit feedback van de community. Het grootste verschil met de Survivor-modus is dat spelers permanent dood blijven en opnieuw moeten beginnen als zij er niet in slagen te overleven. Op bepaalde momenten in de game wordt wel de mogelijkheid gegeven om een tweede leven te gebruiken. Gebruikers kunnen de modus gebruiken op alle moeilijkheidsniveaus.

Met de Survivor-modus ingeschakeld, wordt een stamina-meter zichtbaar. Wanneer deze leeg is, is hoofdpersoon Takkar langzamer en zwakker. Door te slapen kan de meter weer worden gevuld. De mini-map wordt standaard uitgezet met deze modus, waardoor spelers beter moeten kijken naar de omgeving. Verder verschijnen er minder mensen en wilde dieren tijdens het verkennen van de wereld. Hierdoor moeten spelers meer geduld hebben tijdens het jagen.

Wilde beesten laten zich in de Survivor-modus minder gemakkelijk temmen en zijn ook minder krachtig wanneer deze worden ingezet om de vijand te verslaan. Als de getemde dieren worden verslagen in gevecht ituaties, kunnen deze niet meer worden teruggebracht. Andere veranderingen zijn dat Takkar gevoelig is voor kou en dat het creëren van ammunitie meer tijd kost.

Far Cry Primal is nu beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou