Far Cry 5 half miljoen keer verkocht op Steam | Gamer.nl

Far Cry 5 half miljoen keer verkocht op Steam | Gamer.nl

De game is nog maar een week uit, maar Far Cry 5 is nu al meer dan een half miljoen keer verkocht op Steam.

Volgens de data van SteamSpy zijn er op het moment van schrijven meer dan 588 duizend eigenaren in het bezit van Far Cry 5 op Steam. Met deze statistieken kunnen we concluderen dat Far Cry 5 de snelst verkopende Far Cry-game is uit de serie en is te zien dat de game een piek had van zo’n 85 duizend spelers tegelijkertijd.

Ubisoft is erg blij met de mijlpaal die Far Cry 5 behaald heeft: “Dat de exemplaren over de toonbank vliegen is één ding, maar dat de spelers zo enthousiast over Far Cry 5 zijn, is voor ons het allerbelangrijkste.” laat de marketingdirecteur van Ubisoft Benelux, Marcel Keij, weten.

Media has no description

Natuurlijk kunnen we uit de statistieken van SteamSpy niet opmaken hoe vaak Far Cry 5 in totaal is verkocht. De game is namelijk niet alleen beschikbaar voor pc via Steam, maar ook als fysieke versie en Ubisofts eigen dienst Uplay. Verder is de game ook uitgekomen voor PlayStation 4 en Xbox One.

Far Cry 5 kwam 27 maart uit voor PS4, Xbox One en pc. In de story-mode, die zo’n 25 uur duurt om uit te spelen, moeten verschillende personages de fictieve plek Hope County in de Amerikaanse staat Montana bedrijven van de sektarische groep 'The Project at Eden’s Gate' die de plaats teistert. Far Cry 5 heeft, net als zijn voorganger, een geheim einde aan het begin van het spel, waardoor de game binnen maar liefst tien minuten uit te spelen is. In onze preview krijgt het spel een ruime voldoende en laat onze redacteur Ron weten dat de game zich vasthoudt aan een sterke formule: een goede slechterik, een toffe setting en veel vrijheid om je eigen plan te trekken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou