Far Cry 3’s Patrick Plourde niet meer in dienst bij Ubisoft

Far Cry 3’s Patrick Plourde niet meer in dienst bij Ubisoft

Patrick Plourde, de creative director van onder andere Child of Light, neemt na 19 jaar afscheid van Ubisoft. Al blijft hij nog wel betrokken bij de spelontwikkelaar als consultant.

Dat meldt Plourde, die werkte aan onder andere Child of Light, Watch Dogs 2 en Far Cry 3, aan Axios. Hij zegt nog wel via een onafhankelijk consultatiebureau te gaan werken en in die hoedanigheid ook betrokken te zullen zijn bij toekomstige Ubisoft-games.

Officieel zal Plourde echter geen werknemer meer zijn. “Het meeste van mijn tijd zal ik met Ubisoft werken, maar ik heb nu een plek buiten de traditionele hiërarchie. Ik kan me richten op andere vakgebieden buiten gaming, waar ik me ogen al een tijdje op had, zonder een werkgever om toestemming te moeten vragen”, aldus Plourde.

Ubisoft bevestigt het vertrek aan Axios. “Maar hij blijft advies geven aan onze creative directors, op hun aanvraag, en aan het Editorial-team.”

Plourde werkte aan veel van Ubisofts grootste games. Zo was hij ook als levelontwerper betrokken bij de Assassin’s Creed-spellen. Na zijn werk aan Child of Light en Watch Dogs 2 nam hij een ondersteunende rol op zich.  

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou