Nieuws
Far Cry 3

Far Cry 3’s Patrick Plourde niet meer in dienst bij Ubisoft

Gaat na bijna 20 jaar als ‘consultant’ verder

Geschreven door Marvin Toepoel op
Patrick Plourde, de creative director van onder andere Child of Light, neemt na 19 jaar afscheid van Ubisoft. Al blijft hij nog wel betrokken bij de spelontwikkelaar als consultant.

Dat meldt Plourde, die werkte aan onder andere Child of Light, Watch Dogs 2 en Far Cry 3, aan Axios. Hij zegt nog wel via een onafhankelijk consultatiebureau te gaan werken en in die hoedanigheid ook betrokken te zullen zijn bij toekomstige Ubisoft-games.

Officieel zal Plourde echter geen werknemer meer zijn. “Het meeste van mijn tijd zal ik met Ubisoft werken, maar ik heb nu een plek buiten de traditionele hiërarchie. Ik kan me richten op andere vakgebieden buiten gaming, waar ik me ogen al een tijdje op had, zonder een werkgever om toestemming te moeten vragen”, aldus Plourde.

Ubisoft bevestigt het vertrek aan Axios. “Maar hij blijft advies geven aan onze creative directors, op hun aanvraag, en aan het Editorial-team.”

Plourde werkte aan veel van Ubisofts grootste games. Zo was hij ook als levelontwerper betrokken bij de Assassin’s Creed-spellen. Na zijn werk aan Child of Light en Watch Dogs 2 nam hij een ondersteunende rol op zich.  

Bron: Axios (via VGC)

Dit artikel delen:

Lees meer

Sucker Punch stopt met werken aan patches Ghost of Tsushima Smartphone en pc koppelen: handige tips
0

Reacties op: Far Cry 3’s Patrick Plourde niet meer in dienst bij Ubisoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.