Far Cry 2 is nog niet uit of de makers zijn al hardop aan het denken over een derde deel. "Ubisoft Montreal zit nu al in de begin fase van een volgende game in de Far Cry-serie", aldus Patrick Redding, designer bij Ubisoft.

"Het hele Afrika gebeuren heeft de makers wel aan het denken gezet", vervolgt Redding: "Afrika heeft nog veel te bieden en er is voor ons nog genoeg te doen met deze achtergond. We hebben nu een soort toewijding aan het gebied. Dat gezegd hebbende, misschien vinden we het wel een uitdaging om Antartica als basis te gebruiken voor de volgende Far Cry game. Maar het is nog te vroeg om daar een uitspraak over te doen."

Daarnaast geeft Redding aan dat het gebruik van Afrika als achtergrond in een volgende game veel tijd kan besparen. In feite kan de Far Cry 2 engine aangepast worden, maar zou een game die zich afspeelt in een Afrika-achtige omgeving een stuk sneller klaar zijn. Dat Afrika nog redelijk onbekend is in videogames zou een tweede reden kunnen zijn om Afrika nogmaals te gebruiken.

Waar de volgende Far Cry zich gaat afspelen is nog een vraagteken. Maar daar zijn wij zeker niet rouwig om. Laat eerst Far Cry 2 maar komen.