Far Cry 3 grootser opgezet dan voorgangers | Gamer.nl

Far Cry 3 grootser opgezet dan voorgangers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Vandenberghe verzekert dat de omgevingen rijk blijven aan dingen voor spelers om te doen, maar dat tegelijkertijd de schaal vergroot is. "We willen er nog een schepje bovenop doen. We richten ons op de schaal maar proberen daarnaast ook de dichtheid te vergroten, zodat er op ieder plekje wel iets te doen is. Dat is de sleutel voor een open wereld. We stellen onszelf de vraag: als er niets was in het spel om op te schieten, zou het dan nog steeds leuk kunnen zijn?" 

Over de morele keuzes in het spel zegt Vandenberghe het volgende: "Verwacht geen simpel goed of slecht-systeem", iets wat volgens hem geen intere ante gameplay oplevert. "Ik wil de spelers intense momenten voorschotelen." Far Cry 3 werd afgelopen E3 voor het eerst getoond, en brengt spelers net als het eerste deel naar een junglesetting.  Een releaseperiode voor het spel is nog niet door Ubisoft bekendgemaakt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou