Fantasy Life komt op 26 september naar Europa | Gamer.nl

Fantasy Life komt op 26 september naar Europa | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De 3DS-rpg Fantasy Life is ontwikkeld door Level-5, dat ook Profe or Layton heeft ontwikkeld. Fantasy Life kwam in september 2012 voor het eerst uit in Japan en was al snel uitverkocht. Level-5 voegde vorig jaar een uitbreiding toe aan de game, genaamd Fantasy Life Link!, en de optie tot online spelen.

Tot nu toe was er nog niets bekendgemaakt over een Westerse versie van de game. Reden daartoe is tevens onbekend. De Westerse versie wordt hoogstwaarschijnlijk een combinatie van de originele game en de uitbreiding, met de online-optie erbij.

Fantasy Life is een game waarin de speler een grote wereld ontdekt vol monsters en kerkers. Spelers kunnen hun personage op smaak aanpa en en een huis voor het personage bouwen. Met de online-optie is het spel met één of twee andere spelers te doorlopen. De befaamde Japanse componist Nobuo Uematsu, voornamelijk bekend van Final Fantasy, heeft tevens aan de titel meegewerkt. Nintendo's 1-UP Studio (voormalig Brownie Brown) heeft voor aanvullende ontwikkeling van de game gezorgd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou