De 3DS-rpg Fantasy Life is ontwikkeld door Level-5, dat ook Professor Layton heeft ontwikkeld. Fantasy Life kwam in september 2012 voor het eerst uit in Japan en was al snel uitverkocht. Level-5 voegde vorig jaar een uitbreiding toe aan de game, genaamd Fantasy Life Link!, en de optie tot online spelen.

Tot nu toe was er nog niets bekendgemaakt over een Westerse versie van de game. Reden daartoe is tevens onbekend. De Westerse versie wordt hoogstwaarschijnlijk een combinatie van de originele game en de uitbreiding, met de online-optie erbij.

Fantasy Life is een game waarin de speler een grote wereld ontdekt vol monsters en kerkers. Spelers kunnen hun personage op smaak aanpassen en een huis voor het personage bouwen. Met de online-optie is het spel met één of twee andere spelers te doorlopen. De befaamde Japanse componist Nobuo Uematsu, voornamelijk bekend van Final Fantasy, heeft tevens aan de titel meegewerkt. Nintendo's 1-UP Studio (voormalig Brownie Brown) heeft voor aanvullende ontwikkeling van de game gezorgd.