De acties maken deel uit van 'Operation Rainfall', zoals de fans verantwoordelijk voor het initiatief het zelf noemen. Operation Rainfall is ontstaan op het forum van de Amerikaanse gamewebsite IGN, en roept fans op om zoveel publiciteit te genereren dat Nintendo America zich genoodzaakt ziet de drie RPG's, te weten Xenoblade Chronicles, The Last Story en Pandora's Tower, ook in hun land uit te brengen.

Een van de acties heeft er al toe geleid dat Xenoblade Chronicles kort de lijst van meest gereserveerde titels op Amazon.com aanvoerde. De game staat op dit moment op de derde plek. Ook roepen de fans andere geïnteresseerden op om brieven te sturen naar Reggie Fils-Aime, de baas bij Nintendo America.

Via zijn Twitter-account heeft de uitgever inmiddels laten weten het enthousiasme van de fans te kunnen waarderen, en dat zij "binnenkort meer updates kunnen verwachten". Ook de ontwikkelaars van The Last Story (Mistwalker) en van Xenoblade Chronicles (Monolith Soft) hebben gereageerd op de acties. Mistwalker geeft, eveneens via Twitter, aan ontroerd te zijn; Monolith roept zijn volgers direct op om Operation Rainfall te steunen.

Nederlandse oproep

Zowel Xenoblade Chronicles, The Last Story als Pandora's Tower zijn reeds verschenen in Japan. Of de laatste twee titels ook naar Europa komen is nog niet bekend, Xenoblade is al bevestigd voor deze zomer. Het gerucht gaat dat The Last Story volgend jaar zijn weg naar Europa zal vinden; van een Europese release voor Pandora's Tower is nog niets vernomen. In een met Operation Rainfall vergelijkbare actie roept website InsideGamer.nl Nederlandse fans ook op om een brief te sturen naar Nintendo, in dit geval Nintendo Benelux.