Fans werken aan remake van Resident Evil: Code Veronica

Fans werken aan remake van Resident Evil: Code Veronica

Een aantal fans werken aan een onofficiële remake van Resident Evil: Code Veronica.

De remake moet - net als de officiële remakes die Capcom van Resident Evil 2 en 3 heeft gemaakt - de graphics sterk verbeteren. Verder moet het ontwijkmechanisme uit Resident Evil 3 Remake ook hier terugkeren en moet regen en vuur realistischer reageren op de omgeving.

De remake is sinds 2019 in ontwikkeling en moet ergens dit jaar gratis in drie delen worden uitgebracht, al zijn precieze releasedata er nog niet. Wel laten de makers weten dat er ook een versie uit moet komen voor minder krachtige pc's, zodat iedereen de remake kan ervaren - tenzij het project wordt stilgelegd door Capcom, de eigenaar van de franchise.

De makers hebben een website voor de onofficiële remake gelanceerd met meer informatie, screenshots en een uitgebreide gameplayvideo. Die video is hieronder ook te bekijken.

Resident Evil: Code Veronica verscheen in 2000 op de Dreamcast en is de vierde game in de reeks. Claire Redfield, bekend van de tweede Resident Evil, gaat op zoek naar haar broer Chris en komt terecht op een mysterieus eiland.

Volgens geruchten werkt Capcom overigens zelf niet aan een remake van Resident Evil: Code Veronica. Het bedrijf zou in plaats daarvan kiezen voor een remake van Resident Evil 4.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik was hier al bekend mee. :) Heb ook gehoord dat dezelfde groep bezig is met een remake van RE1 met de assets van RE2/RE3 remake.

0
test

Ik zou hopen dat capcom dit soort dingen oppikt en via hun officieel gaat uitbrengen. Makkelijker kan het niet, desnoods voor een leuk bedragje. Dan krijgen de makers er mooi voor betaald en ook capcom krijgt weer een (hopelijk ) mooie remake waar ze zelf niks voor hebben gedaan aan ontwikkeling. Dan is enkel marketing en uitgeven hun taak. En dat zouden ze met elke officiele uitgave doen dus dat is toch al een deel. Maar ik zie het eerder gebeuren dat capcom het zaakje tegen gaat houden.

0

Aanbevolen voor jou