Fans maken HD-remake Mortal Kombat-trilogie | Gamer.nl

Fans maken HD-remake Mortal Kombat-trilogie | Gamer.nl

Fans van de Mortal Kombat-franchise hebben een HD-versie van de originele Mortal Kombat-trilogie gemaakt. De grafisch indrukwekkende beelden verschenen op ResetEra.

Op de website heeft een gebruiker met de naam Shao Kahn een gedetailleerde omschrijving gegeven van het project waarin met vele andere fans wordt samengewerkt. Volgens Shao Kahn is dit project vanaf 2011 in ontwikkeling en geeft ook duidelijk aan dat het project in ontwikkeling is.

Het project begon als een zogenoemd MUGEN-project en de kans bestaat dat het binnenkort geen MUGEN-project meer is. Verder wordt aangegeven dat het een arcade-remake is van de originele Mortal Kombat-trilogie uit de jaren '90. In deze versie wordt gebruik gemaakt van de 3D-modellen uit de originele games en alle 'Behind The Scene'-clips.

Mortal Kombat

'Gezien de immense grootte van het project lijken alle elementen, zoals test your might, verschillende locaties, fatalities, animalities en meer in zijn geheel opnieuw gecreëerd te worden waarin de originele bronnen als leidraad gelden zonder al te 'gimmicky' te worden wat bij sommige HD-projecten het geval is', aldus Shao Kahn.

Indien hier sprake zou zijn van een fan-project, is de kans groot dat WB Games er een stokje voor steekt. Echter lijkt het project, volgens één van de projectleiders, onder een echt bedrijf te vallen. Hiermee bestaat de kans dat het project een partnerschap is aangegaan met een uitgever.

Op de vraag of het project onder een andere naam werd uitgegeven en een officiële remake niet mogelijk kon zijn, zei de vertegenwoordiger op juridische gronden geen antwoord te kunnen geven tot begin 2019.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou