Update: Atari VCS levert binnen een dag 2 miljoen dollar op | Gamer.nl

Update: Atari VCS levert binnen een dag 2 miljoen dollar op | Gamer.nl

Update: Een dag na het begin van de kickstart-campagne heeft de Atari VCS 2 miljoen dollar opgeleverd.

Dat blijkt uit de teller op de Atari VCS-pagina op Indiegogo. Daarmee is het een van de producten op Indiegogo die het meeste geld heeft opgebracht. Alleen de eVscope, die al sinds 16 mei gebackt kan worden, heeft meer opgeleverd. Gizmodo meldt zelfs dat de crowdfunding-website gecrasht is vanwege de grote hoeveelheid bezoekers die ze kregen voor het aankomende product. Ondertu en kunnen enthousiaste fans weer gewoon het product bestellen of een bijdrage leveren aan andere projecten.

Origineel bericht: Retrogamefans kunnen nu twee verschillende Atari VCS-consoles (Video Computer System) bestellen.

Dit kan via Indiegogo, een crowdfunding-website die zich voornamelijk richt op indie-producten. Fans kunnen kiezen uit twee verschillende ontwerpen van de console, die beiden gelimiteerd beschikbaar zijn.

De VCS Day One Collector's Edition heeft details waar echt hout voor gebruikt is om het een retro-uistraling te geven. De VCS Onyx, daarentegen, is donkerder en heeft een moderner uiterlijk. Beide edities kunnen met een joystick-controller besteld worden. De Day One Edition kost 299 dollar en de Onyx kost 229 dollar.

Daarentegen is het ook mogelijk de Onyx zonder controller te bestellen, wat de prijs ervan verlaagt naar 199 dollar. Ook kunnen een controller en joystick apart besteld worden. De controller kost 29 dollar en de joystick 49 dollar. Bovendien ondersteunen de Atari-consoles moderne randapparatuur zoals muizen, keyboards, externe harde schijven en zelfs webcams. De controllers zijn daarom niet absoluut noodzakelijk.

Atari VCS

Naast het aansluiten van randapparatuur is het dankzij Linux gemakkelijk om het besturing ysteem naar eigen smaak aan te pa en. Ook is het mogelijk om er apps op te zetten de UI aan te pa en en kunnen gebruikers zelfs hun eigen apps maken om te gebruiken op het apparaat.

Op de Atari VCS zit ook een gamepakket genaamd de 'Atari Vault' genaamd. Deze bestaat uit meer dan honderd kla ieke titels, waaronder ook de kla iekers:

  • Centipede
  • Mi ile command
  • Yars' Revenge
  • Asteroids
  • Breakout
  • Gravitar


Bestellingen worden volgens de tijdlijn van Atari in het tweede kwartaal van 2019 verscheept.

Atari VCS tijdlijn
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou