Fans kiezen voor blonde vrouwelijke Shepard | Gamer.nl

Fans kiezen voor blonde vrouwelijke Shepard | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Fans konden uit zes ontwerpen kiezen, door hun favoriet te 'liken'. De blonde Shepard kreeg bijna 30.000 likes, gevolgd door een donkere, zwartharige met 12.266 likes. De blonde 'FemShep' zal daarom in het spel haar opwachting maken als de standaard vrouwelijke versie van hoofdrolspeler Shepard.

De vrouwelijke Shepard zal niet alleen in het spel haar opwachting maken maar is ook te zien in een speciale trailer. Ook krijgt ze ook een  plek op de Collector's Edition van het spel, naast de mannelijke Shepard. In de voorgaande delen konden spelers er ook al voor kiezen om met een vrouw te spelen, toen was er echter nog geen rol voor haar weggelegd in de marketingcampagne.

Gay Gamer

Denis Farr van GayGamer.net zegt het goed te vinden dat ook de vrouwelijke variant voor marketingdoeleinden wordt ingezet, maar betreurt dat fans voor een blondine hebben gekozen. "Deze hele campagne is op een schoonheidswedstrijd uitgedraaid en dat benadrukt waar mensen naar kijken bij vrouwen. En dat is niet wat ik in mijn vrouwelijke Shepard zoek." Farr had liever gezien dat deelnemers een achtergrondverhaal voor de vrouwelijke Shepard hadden moeten verzinnen, met een foto van het uiterlijk waarvoor zij hebben gekozen in eerder Ma Effect-delen.  



Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou