Nieuws
Dragons Dogma

Fans hopen op Dragon's Dogma 2 na retweet van regisseur

De geruchten over een vervolg doen al geruime tijd de ronde

Geschreven door Michel Musters op
Fans hopen dat een recente retweet van Dragon's Dogma-regisseur Hideaki Itsuno betekent dat een vervolg aangekondigd wordt tijdens de aankomende Capcom Showcase.

Itsuno, die ook Devil May Cry 5 heeft geregisseerd, retweette een tweet van Capcom waarin de pas aangekondigde Capcom Showcase wordt vermeld. Hij geeft daarbij geen verdere informatie.

Hoewel de retweet op zichzelf niets hoeft te betekenen, gaan er al geruime tijd geruchten over een vervolg op Dragon's Dogma. Dit vervolg werd namelijk zowel in een datalek van Capcom in 2020 en in de GeForce Now-lek vorig jaar vermeld. Ook plaatste het bedrijf onlangs een website online om het tienjarige jubileum van het eerste spel te vieren.

Dragon's Dogma kwam in mei 2012 uit op PlayStation 3 en Xbox 360 en heeft in al die jaren een cultstatus verkregen. Een jaar later kwam een nieuwe versie van de game uit, Dragon's Dogma: Dark Arisen, die in de loop van vorig decennium ook op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch is uitgekomen. In 2020 gaf Netflix ook een zevendelige animatieserie gebaseerd op de game uit.

De Capcom Showcase wordt in de nacht van maandag 13 juni op dinsdag 14 juni uitgezonden. Kijkers kunnen in ieder geval 35 minuten aan nieuws en updates over eerder aangekondigde Capcom-games verwachten. Hoewel er geen specifieke namen worden genoemd, heeft Capcom spellen als Street Fighter 6 en Resident Evil 4 Remake in ontwikkeling.

Dit artikel delen:

Lees meer

Voormalig studiohoofd Arkane Lyon werkt aan Darwin's Paradox Nintendo heeft mogelijk divisie voor verfilmingen opgericht
3

Reacties op: Fans hopen op Dragon's Dogma 2 na retweet van regisseur

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Tad

  • 7 juni 2022 18:42
  Ik hoop er echt op, maar ik dacht dat de regisseur ook een rol in de Resident Evil remasters speelde en moest wachten tot daar tijd tussen kwam?

  In ieder geval, als het echt gebeurt hoop ik dat het dezelfde fantasy niveau aanhoud. De mogelijkheid om alles op te pakken/gooien/beklimmen. De rest is extra. 1 van de weinige spellen waar je past Echt berserk na kon spelen waarbij 1 goede klap van een veels te grote zwaard iets wegvaagt, of waar je pas echt als een magier kon voelen door meteorieten te laten vallen, zweven, grote platformen van ijs kon vormen en elk monster in het spel met genoeg tijd/stamina met 1 spreuk kan slopen, terwijl je ondertussen Shadow of the Collosus speelt tegen cyclopen en chimeras. Kan het spel niet genoeg aanraden

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ardyn

  • 7 juni 2022 21:36
  @Tad
  Itsuno heeft niets te maken met Resident Evil, het is de man achter Devil May Cry sinds deel 2.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tad

  • 7 juni 2022 23:56
  @Ardyn Ik zat blijkbaar te denken aan Hiroyuki Kobayashi, de producer

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.