Fans boos om nieuwe prijzen Battlefield Heroes | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Battlefield Heroes is een gratis te spelen spel met twee verschillende valuta. De eerste valuta, Valor Points (VP), worden verdiend door simpelweg het spel te spelen. EA en Dice hebben de VP echter minder waard gemaakt, waardoor gamers veel langer moeten spelen om dezelfde wapens te kunnen kopen. Het is echter ook mogelijk om de items met echt geld te kopen, en die bedragen zijn juist omlaag gegaan.

Volgens de spelers die geen geld uitgeven, hebben de betalende spelers nu een oneerlijk voordeel gekregen. Om bijvoorbeeld één van de betere wapens in het spel te kunnengebruiken, moet minimaal zes uur per dag gespeeld worden om het wapen te kunnen huren. Dit terwijl spelers die het wapen kopen voor een klein bedrag hier geenlast van hebben.

Abonnement

De herstructurering is waarschijnlijk doorgevoerd, omdat Battlefield Heroes niet genoeg geld oplevert. Het is één van de eerste games van een grote uitgever die volledig gratis te spelen is en wordt daarom gezien als een experiment voor uitgever Electronic Arts.

Een vergelijkbaar initiatief, Quake Live, liep tegen vergelijkbare problemen aan. Die game draait op dit moment puur op advertentie-inkomsten, maar deze weten de kosten niet te dekken. Daarom krijgt Quake Live binnenkort een abonnementsdienst.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou