Fan reist 10.000 kilometer om favoriete Football Manager-club te bezoeken | Gamer.nl

Fan reist 10.000 kilometer om favoriete Football Manager-club te bezoeken | Gamer.nl

De Chinese voetbalfan Huang Wenbin maakte onlangs een reis van bijna 10.000 kilometer om zijn favoriete Football Manager-club Runcorn Linnets te zien.

Huang Wenbin raakte door het spel Championship Manager 01/02, de voorganger van Football Manager, verliefd op de Engelse negende divisie-club. Tijdens zijn carrière in het spel heeft Wenbin een aardige prijzenkast weten te vullen bij het toen nog hetende Runcorn FC Halton. Het lukte hem om spelers als David Beckham, Ryan Giggs, Roberto Carlos, Ruud van Nistelrooy en Edgar Davids aan te trekken.

In een interview met de Britse krant Daily Mirror legt Huang Wenbin zijn trip naar Runcorn Linnets uit. “De eerste keer dat ik had besloten om naar Runcorn Linnets te gaan was in 2015. Ik was bij Liverpool om de laatste wedstrijd van Steven Gerrard te zien en opeens zag ik het symbool van Runcorn. Ik zei tegen een vriend dat ik zou terugkeren om een bezoek te gaan brengen.”

Samen met zijn gezin reisde Wendin af om de Runcorn Linnets te kunnen zien. “Wij hebben meer 24 uur gereisd om in Liverpool aan te komen vanaf Xiamen. We misten de bus en raakten ook nog de weg kwijt. Het zal wel aan mijn slechte Engels gelegen hebben. We waren enorm opgelucht toen we iemand bij de ingang zagen staan.” Dat was voorzitter van de club Mark Buckley, die zich erg vereerd voelde. “Hij is een oprechte en aardige man. Het waren fantastische uren. Hij heeft me veel foto’s en verhalen gestuurd. Nu heb ik een penvriend voor het leven. Het is echt een goede vent."

Helaas kon Huang Wenbin zijn club Runcorn niet zien spelen. Wel kreeg hij een rondleiding over het complex en mocht zijn zoontje voetballen op het veld.

De nieuwste Football Manager 2018 verschijnt 10 november voor de pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou