Fan maakt Mario Maker-achtige level editor voor Sonic

Fan maakt Mario Maker-achtige level editor voor Sonic

Een fan heeft een level editor gemaakt voor Sonic, vergelijkbaar met Mario Maker. Hoewel de level editor een fanproject is, wordt de ontwikkeling hiervan aangemoedigd door Sega.

De individuele ontwikkelaar Lapper heeft een level editor gemaakt voor Sonic, genaamd Sonic Studio. De level editor heeft veel weg van Mario Maker en geeft fans de volledige vrijheid om eigen mappen te maken in de stijl van de originele Sonic-games.

Sonic Studio is geïnspireerd door Sonic Mania, dat in 2017 werd uitgebracht. Lapper maakt de level editor in GameMaker 2 en omschrijft deze als een nauwkeurige, naadloze klassieke ervaring. Op het Twitter-account van Sonic Studio worden regelmatig updates geplaatst, terwijl op het

Watch on YouTube

om de zoveel tijd een video verschijnt waarin het spel wordt gedemonstreerd.

Sonic Studio is niet aangesloten bij Sega of het Sonic-team. Normaal gesproken is het dan ook nog afwachten of de level editor mag blijven bestaan. Lapper zegt echter dat Sonic Studio een 'speeltje' is en geen hacking-tool of volledige fangame. Bovendien staat Sega erom bekend projecten van fans juist aan te moedigen.

Sonic
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nintendo zou dit gelijk bannen. "No Fans allowed!"

0

Aanbevolen voor jou