Nieuws

Fan maakt game van Zelda: Breath of the Wild 2D-demo

'Zelda: Breath of the NES'

Geschreven door Michel Musters op
Een Zelda-fan maakt een onofficiële game gebaseerd op de 2D-demo waarmee Nintendo het concept van Zelda: Breath of the Wild uitprobeerde.
Nintendo liet tijdens een keynote op de Game Developers Conference weten dat het bedrijf begon te experimenteren met de mogelijkheden in The Legend of Zelda: Breath of the Wild door een prototype te maken dat op een tweedimensionale game leek. Hierin reageerde alle elementen, zoals vuur en water, al op een realistische manier op elkaar.


Een fan genaamd WinterDrake maakt nu een volledige game gebaseerd op die demo, genaamd Zelda: Breath of the NES. Het is de bedoeling dat een hoop van de mogelijkheden uit Breath of the Wild terugkeren in de game, waaronder een crafting systeem, en physics engine en het wisselen tussen dag en nacht.

Nintendo zorgt er meestal voor dat dergelijke fanprojecten worden geannuleerd. WinterDrake laat weten dat als Nintendo dat probeert, hij de game verder ontwikkelt met unieke, zelfverzonnen personages. Een prototype van de game is nu al speelbaar op itch.io.

Dit artikel delen:

Lees meer

Brainiac gebruikt zijn tentakels in Injustice 2 Star Trek: Bridge Crew hands-on
2

Reacties op: Fan maakt game van Zelda: Breath of the Wild 2D-demo

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  N0rthstar

  • 25 april 2017 11:32
  Helaas zal het niet lang duren voordat hij de Nintendo advocaten achter zich aan krijgt denk ik. Ziet er wel leuk uit! Maar Nintendo is erg strikt in dit soort zaken. Ben benieuwd of de charme van het spelletje erg veranderd als de personages veranderen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 26 april 2017 06:08
  Ik zou het wel erg gaaf vinden als ze deze game samen verder zouden door ontwikkelen. Ziet er tot dusver erg leuk uit en "nintendo waardig". Hier mogen ze wel een seal of quality stempeltje op plakken van mij en in de store aanbieden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.