Fallout-ontwikkelaar wil fantasy-game Defiance maken | Gamer.nl

Fallout-ontwikkelaar wil fantasy-game Defiance maken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We hebben een wat ouder idee dat we erg leuk vinden, genaamd Defiance, dat gaat over een fantasiewereld waar, in feite, Sauron heeft gewonnen", vertelt Urquhart. "Het is niet goed in de Shire, ze kregen de ring niet in het vuur en de hobbits zijn allemaal dood. We vinden het een coole pitch en hopen dat een uitgever de titel op een gegeven moment wil oppakken."

Dit is niet het enige project waar Obsidian aan werkt. Zo pitcht het sinds kort een idee over een nieuwe wereld aan uitgevers. Ook werkt het aan een actievolle RPG voor Xbox Live Arcade en aan een game gebaseerd op een nog niet bekendgemaakte licentie. Hierover zegt Urquhart: "Het is een gelicenseerd product waarvan mensen gaan zeggen 'Ja, dat moest je wel doen. Je had geen andere optie, als ik een ontwikkelaar was en ik kreeg die kans, dan zou ik het doen'." Eerder was het al bekend dat Obsidian ook werkt aan Dungeon Siege III voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou