Hoewel Interplay nog altijd geen screenshot of filmpje van het spel heeft laten zien, omdat dit Bethesda's uitgangspositie in de rechtzaak zou versterken, verzekert hij dat het spel nog altijd volop in ontwikkeling is. Zo is het al mogelijk om door het spel te lopen als personage en werken er negentig man aan het project. Ook staat er een bèta gepland voor het spel, die eerder in 2012 moet aanvangen.

Caen laat zich vervolgens uit over Fallout 3, dat ontwikkeld werd door Bethesda. "We kunnen een aantal elementen wel waarderen, maar zijn zeker niet overal even kapot van. Ik denk dat hen een hoop van de humor [in de Fallout-serie] ontgaan is en de fans lijken het daar mee eens te zijn. Die richting aan wij zeker niet op, want onze Fallout-MMO wordt extreem grappig.

Wat Fallout Online uniek maakt is volgens Cain de integratie van communicatiemiddelen tussen spelers. "Dat is een groot probleem in World of Warcraft, want het fantasievol universum is niet echt geschikt voor moderne communicatiemiddelen. Het zou raar zijn als je een sms'je krijgt van een trol. Maar in een post-apocalyptische wereld is dat een ander verhaal."