Fysieke verkoop Fallout 76 slechter dan Fallout 4 in VK | Gamer.nl

Fysieke verkoop Fallout 76 slechter dan Fallout 4 in VK | Gamer.nl

Fallout 76 is in zijn eerste week in het Verenigd Koninkrijk in fysieke versie beduidend minder verkocht dan zijn voorganger, Fallout 4. In de top tien bestverkochte fysieke games worden tevens meerdere nieuwe games uitgelicht.

Met het uitkomen van Fallout 76 heeft Bethesda 82,4 procent minder exemplaren verkocht ten opzichte van Fallout 4. Uiteraard moet er rekening gehouden worden met het feit dat meer spelers kiezen om een digitale versie van de game te kopen vergeleken met het jaar 2012 dat Fallout 4 uitkwam. Met de verkopen van afgelopen week bereikte de nieuwe game van Bethesda de derde plaats in de top tien.

Een andere game die deze week verscheen was Hitman 2. De stealth-game van IO Interactive eindigde uiteindelijk op de tiende plaats. Vergeleken met de verkopen met Hitman's Absolution uit 2012, zijn de verkopen met negentig procent gedaald.

Hitman 2

De eerste plaats in de top tien werd bezet door een nieuwkomer, Spyro: Reignited Trilogy. De game van Activision Blizzard werd goed ontvangen door spelers en ma aal gekocht in het Verenigd Koninkrijk. Met dit succes treedt het in de voetsporen van de vorige remaster van de ontwikkelaar, namelijk Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Spyro: Reignited Trilogy is een remake van de games uit 1998 en 2000.

De vierde en zesde plek worden bezet door Pokémon: Let's Go Pikachu! en Let's Go Eevee! Als de fysieke verkopen gecombineerd werden, werden de games als nummer één beschouwd van de lijst. Echter werden ze in de lijst individueel behandeld. Alhoewel de verkopen van de games hoog op de lijst staan, zijn ze in de eerste week minder verkocht in vergelijking met de eerder uitgebrachte Pokémon-games. Zo zijn de Let's Go-games zestig procent minder verkocht vergeleken met Pokémon Sun en Moon en vijf procent vergeleken met Pokémon X en Y.

Spyro

In totaal waren er zes nieuwe titels die verschenen in de top bestverkocht fysieke games in het Verenigd Koninkrijk. Hieronder volgt de top tien van afgelopen week;

1. Spyro Reignited Trilogy (nieuw)
2. Red Dead Redemption 2
3. Fallout 76 (nieuw)
4. Pokémon: Let's Go Pikachu! (nieuw)
5. Fifa 19
6. Pokémon: Let's Go Eevee! (nieuw)
7. Call of Duty: Black Ops 4
8. Fortnite: Deep Freeze Bundle (nieuw)
9. Mario Kart 8 Deluxe
10. Hitman 2 (nieuw)

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou