De documenten die Kotaku in handen heeft, zouden onder andere beschrijvingen van personages en het script bevatten. De naam Fallout wordt nooit genoemd. In plaats daarvan wordt melding gemaakt van 'Institute'. Het script maakt echter melding van locaties uit vorige Fallout-games en bevat de Fallout-slogan "War never changes". Ook wordt de casting director genoemd die datzelfde deed voor Dishonored en The Elder Scrolls V: Skyrim.

Het script beschrijft het verhaal van Preston Garvey. Hij ontwaakt uit een kunstmatige slaap en moet een 'fusion core' uit een museum in Commonwealth, een bekende locatie uit de Fallout-games, zien te stelen. De game zou zich afspelen in Boston, Massachusetts. Vorig jaar gingen er al geruchten dat Bethesda omgevingen onderzocht op een universiteit in die staat.

Hoax

Bethesda heeft tot nu toe niet gereageerd op de mogelijk gelekte documenten. Het is dan ook niet duidelijk of de documenten echt zijn. De afgelopen weken werd er wel een teaserwebsite voor een nieuwe Fallout bijgehouden, maar dit bleek om een hoax te gaan. Wel zegt de maker hiervan dat Bethesda contact met hem heeft opgenomen. Het is echter niet bekend wat de twee partijen besproken hebben.