Fallout 4 komt uit op 10 november, gameplay uitgebreid getoond | Gamer.nl

Fallout 4 komt uit op 10 november, gameplay uitgebreid getoond | Gamer.nl

Fallout 4 komt uit op 10 november. De game werd in de nacht van zondag op maandag aan de hand van gameplaybeelden getoond door Bethesda.

De game gaat van start op een zaterdagmorgen, uren voordat  de wereld wordt getroffen door de nucleaire apocalyps die de wereld van Fallout uiteindelijk schept. De gameplaybeelden tonen een man die in zijn badkamerspiegel kijkt, waarna de vormgeving van het personage begint.

Wanneer iemand van Vault Tec bij het gezin van de man aanklopt, wordt een eerste aanzet gemaakt om de statistieken van je personage aan te vullen. 

Nieuwigheden
Ook de kenmerkende postapocalyptische wereld werd op de persconferentie van Bethesda getoond. De speler kan de wereld net als in Fallout 3 zowel in third als first person doorlopen. 

De viervoeter die de speler vergezeld volgt verschillende commando’s op. Net als in Fallout 3 kan de speler het V.A.T.S.-richtsysteem gebruiken om verschillende lichaamsdelen van tegenstanders onder vuur te nemen.

De game bevat ook jetpacks, waarmee de speler afstanden door de lucht kan overbruggen.

Crafting-systeem
De speler kan middels het nieuwe crafting-systeem materiaal vergaren om de wereld aan te pa en. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om woningen te bouwen en in te richten, een waterput aan te leggen en zelfs een verdedigingslinie op te zetten.

Spelers kunnen zo eigen settlements opbouwen, compleet met winkels en huizen. Ook kan de speler middels het crafting-systeem geweren upgraden, bijvoorbeeld met een nieuw vizier of met plasma-ammunitie. Ook kan de speler een eigen power armor vormgeven.

Pip-Boy
Het horloge van de speler, de Pip-Boy, speelt wederom een belangrijke rol in de game. Het wordt gebruikt om het personage aan te pa en, maar ook om bijvoorbeeld minigames op te spelen. 

De collector’s edition van Fallout 4 bevat een replica van de Pip-Boy, die als smartphone fungeert middels een app op je telefoon. De Pip-Boy kan in de game gebruikt worden en werkt zo als second screen.

None

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou