Nieuws
Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order is volledige visie van Respawn, krijgt geen dlc

En meer details bekendgemaakt

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Jay Ingrem, community manager van EA Star Wars heeft op Twitter veel nieuwe details bekendgemaakt over Star Wars Jedi: Fallen Order. Ook Stig Asmussen, de regisseur van het spel, onthult in een interview nieuwe informatie.

Afgelopen zaterdag werd Star Wars Jedi: Fallen Order officieel aangekondigd door Respawn Entertainment en EA. In het spel, dat draait om het falen van de Jedi Order na Episode 3, nemen spelers de rol aan van de beginnende Jedi Cal Kestis. De community manager van EA Star Wars, Jay Ingrem, heeft na de onthulling van Fallen Order een aantal vragen van fans beantwoord op Twitter en meer details bekendgemaakt over het spel.

Ingrem verzekert ten eerste dat Star Wars Jedi: Fallen Order alleen wordt beïnvloed door de visie van Respawn en dat EA alleen het groene licht geeft. Er zijn geen plannen zijn om uitbreidingen uit te brengen voor het spel en Fallen Order krijgt ook geen seizoenspas. Ingrem geeft hierbij aan dat het de prioriteit is van Respawn Entertainment om een sterk, opzichzelfstaand verhaal neer te zetten. Het verhaal richt zich vooral op de nieuwe personages, maar er zijn ook bekende gezichten te zien. Eerder was al bekend dat Fallen Order enkel een singleplayer game is en geen microtransacties en lootboxen bevat.

Fallen Order wordt gespeeld vanuit de derde persoon. Het vechtsysteem is een belangrijk onderdeel van het spel en lijkt volgens Stig Asmussen, de regisseur van Fallen Order, op dat van de Metroid-franchise en The Legend of Zelda: The Wind Waker. In een interview met Press Start vertelt hij dat het spel eindbazen bevat en dat elke vijand zijn eigen sterke en zwakke punten heeft.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Respawn Entertainment wil nog niet ingaan op de geschatte speeltijd van Fallen Order. Ingrem legt uit dat het spel nog in ontwikkeling is en dat de lengte van de game dus nog niet vast staat. Hij wist wél te verklappen dat locaties opnieuw ontdekt kunnen worden, wanneer de speler bepaalde vaardigheden vrij speelt en hij verzekert dat het team er alles aan doet om te zorgen dat elke minuut van Fallen Order een authentieke Star Wars-ervaring is. Asmussen kon in zijn interview met Press Start vertellen dat Fallen Order in ieder geval geen kort spel wordt.

Fallen Order is alleen verkrijgbaar als standaard- of deluxe-editie. De deluxe-editie van het spel bevat cosmetische outfits en items, al kan Ingrem nog geen details kwijt over de hoeveelheid hiervan. Cosmetische items zijn ook te verkrijgen in het spel en er zijn mogelijkheden om het personage aan te passen, maar ook hier wordt nog geen informatie over gedeeld. Hoewel er geen verzamelaareditie is op lancering, sluit Ingrem niet uit dat deze in de toekomst nog verschijnt. Ook zijn er voorlopig geen plannen om het spel uit te brengen voor de Nintendo Switch.

Tijdens de onthulling van Fallen Order werden er nog geen gameplay-beelden vertoond. Deze kunnen waarschijnlijk worden verwacht in juni, wanneer het spel aanwezig is op de E3.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo Switch-firmware 8.0.0 met nieuwe functies uitgebracht Hands-on met Oculus Quest en Rift S
5

Reacties op: Star Wars Jedi: Fallen Order is volledige visie van Respawn, krijgt geen dlc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Sisko

  • 16 april 2019 11:22
  Eigenlijk wel jammer dat er reclame gemaakt moet worden voor zaken die vanzelfsprekend zouden moeten zijn: geen microtransacties, geen lootboxes voor een volledig singleplayer spel. Maar toch zorgt dit ervoor dat ik hem in de gaten houd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aces-82

  • 16 april 2019 11:29
  @Sisko idd erg bizar maar het werkt wel want ook ik gaat de game zeker in de gaten houden al helpt het ook wel dat ik een star wars fanaat ben…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 16 april 2019 11:30
  de trend van tegenwoordig om een tijdje na de release de microtransacties er in toe te voegen.
  en cosmetische items in een singleplayer game vind ik een beetje vreemd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GRDavies

  • 16 april 2019 12:39
  @HunterSeeker wat betreft het laatste, onderschat niet dat er hele volksstammen helemaal los gaan met 'photo-mode', daarnaast als je de hele tijd naar je poppetje zit te kijken tijdens het gamen, bijv. 3rd person perspectief, dan wil je af en toe wel eens afwisselen voor de verandering.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 17 april 2019 16:43
  DLC komt later met een patch. Trap er niet nog een x in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.