Nieuws
Fall guys

Fall Guys-uitgever gaat mogelijk naar de beurs

Devolver Digital maakt dit jaar wellicht een grote stap

Geschreven door Michel Musters op
Uitgever Devolver Digital, bekend van het populaire Fall Guys, gaat mogelijk naar de beurs.

Dat meldt The Telegraph. Volgens de uitgave is Devolver Digital van plan om voor het einde van het jaar naar de Londen Stock Exchange-beurs te gaan. Wanneer een bedrijf naar de beurs gaat, kunnen investeerders aandelen in het bedrijf kopen. Daardoor worden ze mede-eigenaar van het bedrijf, maar dat bedrijf haalt hierdoor wel kapitaal op.

Devolver zou op dit moment met banken aan het kijken zijn wat de mogelijkheden zijn. De uitgever zou op een waarde van ongeveer 1,4 miljard Amerikaanse dollar worden geschat. Devolver zelf heeft vooralsnog niet gereageerd op de geruchten.

Naast Fall Guys is Devolver ook bekend van indiehits als Enter the Gungeon, Hotline Miami en Absolver. Het bedrijf zendt tijdens E3 meestal ook bizarre livestreams uit, waarin het de draak steekt met gebruikelijke persconferenties van uitgevers.

Devolver is niet het enige gamebedrijf dat naar de beurs wil gaan. Zo heeft Roblox dat al gedaan en wil PUBG-maker Krafton het ergens dit jaar bewerkstelligen. Volgens het artikel van The Telegraph zorgt de toename in omzet in de game-industrie als gevolg van de coronacrisis ervoor dat steeds meer relatief kleine gamebedrijven de stap kunnen maken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Verken de spelwereld van Biomutant The Ascent komt op 29 juli uit voor Xbox-consoles, pc en Game Pass
0

Reacties op: Fall Guys-uitgever gaat mogelijk naar de beurs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.