Fall Guys heette eerst Fool's Gauntlet en werd meer dan tien keer gepitcht

Fall Guys heette eerst Fool's Gauntlet en werd meer dan tien keer gepitcht

Jeff Tanton, creatief regisseur bij Mediatonic, heeft een draadje aan href="https://twitter.com/Jeff_Tanton/status/1296494780998922240" rel="noopener noreferrer" target="_blank">berichten </a>geplaatst op Twitter over de oorsprong van Fall Guys.

In het draadje is onder meer te lezen hoe Fall Guys van origine een stuk onvergeeflijker was. Zo was het in de eerdere builds niet mogelijk om te respawnen. In het pitch-document staat geschreven dat wanneer spelers van een evenwichtsbalk of iets degelijks vallen, het direct einde verhaal is. Volgens de regisseur is de game in minder dan 24 uur bedacht en lag het de pitch net zo snel klaar.

Niet alleen het format van de game is meermaals veranderd, ook de naam van de game heeft het één en ander meegemaakt. In eerste instantie moest de game uitgebracht worden onder de naam Fool's Gauntlet. Een game waarin honderd spelers elkaar moeten helpen en backstabben zodat alleen de sterkste het finalespel zouden bereiken. Volgens de regisseur is ook het spelersaantal teruggeschroefd van honderd, naar zestig man.

Een ander interessant weetje dat Tanton deelt is dat Fall Guys bij meer dan tien uitgevers is gepresenteerd, maar niemand was enthousiast genoeg, Behalve Devolver naturlijk.

Benieuwd wat Erik Nusselder van Fall Guys vindt? Lees hier zijn review.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou