Factorio lanceert na ruim 8 jaar officieel

Factorio lanceert na ruim 8 jaar officieel

Factorio is na 8,5 jaar ontwikkeling eindelijk officieel gelanceerd. Dat laat ontwikkelaar Wube Software weten middels een href="https://factorio.com/blog/post/fff-360" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost </a>en twee nieuwe trailers.

De ontwikkeling van Factorio begon in 2012 en verscheen na een IndieGoGo-campagne in 2016 als early-access game. De lancering van de 1.0-versie werd vervroegd naar vandaag vanwege de release van Cyberpunk 2077, die oorspronkelijk in september zou verschijnen.

Wube zegt dat er sinds het begin van de ontwikkeling 5603 mods zijn gemaakt en 18.855 bugs zijn gemeld. Verder bevat de uiteindelijke game een extra voertuig genaamd de Spidertron, en een aantal visuele effecten voor onder andere water.

In Factorio bouwen spelers fabrieken die steeds complexere spullen produceren. Uiteindelijk moeten spelers ook hun fabriek verdedigen tegen de lokale bevolking. Bekijk hieronder de lanceertrailer en algemene trailer.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik had dit spel laatst gekocht omdat ik zulke goede verhalen hoorde. Ik speelde het 20 minuten maar voelde het nog niet echt dus zette ik het even aan de kant. Vervolgens ging ik 's avonds toch nog maar even een poging wagen. Even later was het pikkedonker op mijn kamer, geen tijd om even een lamp aan te doen en 6 uur op de teller. Ik begrijp het nu...

0
test

@alex201 Veel plezier man! Op naar je eerste 1000 uur. ;)

0
test

Best game ever.

0

Aanbevolen voor jou