Factor 5 heeft een game moeten annuleren wegens financiële problemen. Dit viel te lezen op de weblog van een medewerker van de ontwikkelaar. De post is inmiddels verwijderd en dezelfde ontwikkelaar heeft de situatie inmiddels beter uitgelegd.

Op de verwijderde weblog viel te lezen wat voor problemen Factor 5 op dit moment had. Medewerkers krijgen bijvoorbeeld een maand niet betaald en nu is dus ook een game in ontwikkeling het slachtoffer geworden.

"Helaas hadden we heel veel plezier in het maken van de game in kwestie en maakten we erg grote vorderingen, dus dit is een enorme teleurstelling. Het werk wat we de afgelopen maanden hebben gedaan is helemaal voor niets geweest. De president van Factor 5 vertelde ons dat als we geen geldbron weten te krijgen binnen een week, we naar een andere baan moeten zoeken."

Inmiddels heeft Baker een ander bericht geplaatst om de situatie te verduidelijken. Volgens hem heeft de pers zijn opmerkingen verkeerd geïnterpreteerd. "We hebben een uitgever verloren, Brash Entertainment, want die zijn failliet gegaan. We zijn niet gestopt met de ontwikkeling van de game en de andere projecten bij Factor 5 lopen geweldig. We hebben echter nog geen loon binnen gekregen door de situatie met Brash, vandaar mijn opmerking over een andere baan zoeken."

Tegenstrijdige opmerkingen dus, maar het valt aan te nemen dat de eerste blog post min of meer in paniek is geschreven en daardoor de situatie overdrijft. Desondanks is het geen fijne situatie voor de ontwikkelaar van de Rogue Squadron-games en Lair.