'Facebook wil Hollywood-films op Oculus Rift' | Gamer.nl

'Facebook wil Hollywood-films op Oculus Rift' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Vier anonieme bronnen melden nu aan het doorgaans goed ingelichte The Information dat Facebook gesprekken voert met alle grote filmstudio's en een aantal onafhankelijke regi eurs.

De gesprekken die gevoerd worden gaan dan ook over het maken van speciale filmcontent voor de Oculus. Zo zijn er ideeën om een 'Oculus-ervaring' te ontwikkelen als toevoeging op Hollywood-films of om uiteindelijk zelfs hele films naar de Oculus te krijgen.

De Canadese filmmaker James Cameron, bekend van onder meer Titanic en Avater, gaf eerder al aan "erg geïntere eerd" te zijn in het gebruiken van virtual reality-apparaten bij het maken en bekijken van films. In Nederland werd in april tijdens een filmfestival al een korte film vertoond die met de Oculus Rift-bril bekeken moet worden.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou