De update voegt onder andere Facebook-integratie toe aan de spelcomputer van Sony, waardoor het mogelijk is om het behalen van een trofee automatisch op het sociale netwerk mee te delen. Ook is de vriendenlijst onder handen genomen waardoor het nu mogelijk is om een eigen kleur aan de lijst te geven en is het doorbladeren van foto's overzichtelijker gemaakt. Deze functionaliteiten werden vorige week al bekend door uitgelekte screenshots van de update.

NOS Video

De update brengt ook de NOS Video-service met zich mee, zo meldt het Europese PlayStation Blog. Deze service geeft toegang tot de meest recente journalen en jeugdjournalen. Sony was in augustus al in gesprek met de NOS om de Uitzending Gemist-videoservice naar haar console te halen, waarbij de service in eerste instantie zou starten met alleen content van de NOS. In een later stadium moeten ook programma's van andere omroepen aangeboden worden, waardoor de volledige service voor het einde van het jaar beschikbaar moet zijn.

Of dit betekent dat de Uitzending Gemist-videoservice met de nog niet aangekondigde 3.2-update gaat verschijnen, is nog niet bekendgemaakt.