Facebook begint gratis cloud gaming-dienst voor mobiele games

Facebook begint gratis cloud gaming-dienst voor mobiele games

Facebook is begonnen met de href="https://www.facebook.com/fbgaminghome/blog/cloud-gaming-meet-facebook-gaming" rel="noopener noreferrer" target="_blank">uitrol </a>van cloud gaming voor Facebook Gaming.

De dienst is in tegenstelling tot veel andere vergelijkbare diensten volledig gratis voor Facebook-gebruikers. Facebook Gaming-president en ex-medeoprichter van Naughty Dog Jason Rubin meldt dat het bedrijf begint met games die ‘vertragingstolerant’ zijn. ‘We beloven je geen 4K en 60fps zodat je 6,99 euro per maand betaalt’, zegt hij.

Bij de uitrol in delen van de Verenigde Staten zijn titels als Asphalt 9 en Mobile Legends: Adventure beschikbaar om gratis te spelen. Die games staan los van Facebooks html-games, die populair zijn op het platform en ook nog ontwikkeld blijven worden. Volgens Rubin is cloud gaming vooral een manier om ‘complexere’ titels met een focus op multiplayer te bieden.

Facebook stelt de dienst beschikbaar in de webbrowser en de officiële Android-app. Net als Project xCloud van Microsoft en Google Stadia is iOS echter uitgesloten wegens Apple’s regelgeving.

Het is nog niet bekend wanneer cloud gaming op Facebook beschikbaar wordt in Nederland.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Alles om nog meer data binnen te harken.

0
test

@fonsrutte precies, gratis in ruil voor al je privacy.

0

Gratis betekent: jij bent het product. Als je dat niet erg vindt ,prima toch. Persoonlijk blijf ik ver weg van al die "gratis" onzin services zoals facebook etc

0

Aanbevolen voor jou