Voor de personen die de titel van dit nieuwsbericht nogal vaag vinden: Fabula Nova Crystallis is de verzamelnaam voor alle Final Fantasy XIII titels die in de toekomst zullen verschijnen, zijnde FFXIII (PS3), FF Versus XIII (PS3), FF Agito XIII (enkel in Japan voor GSM) en het nog niet zo lang geleden aangekondigde FF Haeresis XIII (onbekend platform). Lijkt een imposante verzameling aan Final Fantasy spellen, maar Square Enix liet zopas weten dat het hiermee niet zal ophouden.

Screenshot uit Final Fantasy XIII

De Japanse ontwikkelaar liet aan Playstation Magazine namelijk weten dat de Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XII serie nog een stuk uitgebreider zal worden. Uit hoeveel delen de serie precies zal gaan bestaan is nog niet duidelijk, maar Square Enix vertelde dat het niet enkel de PS3 en de GSM zullen zijn die Final Fantasy XIII games mogen verwachten. Het zou dus goed kunnen dat het nog erg mysterieuze Final Fantasy Haeresis XIII op de PSP, DS, Wii of Xbox 360 zou kunnen verschijnen, maar voor meer duidelijkheid wachten we nog steeds op een officieel persbericht.

Screenshot uit Final Fantasy Versus XIII

Als laatste liet Square Enix nog weten dat Fabula Nova Crystallis een serie zal worden waarin een hoofdgeschiedenis en universum zal zitten die bestaan uit erg veel verschillende personages en legenden. Het worden mooie tijden voor de RPG-liefhebber!

Het logo van het mysterieuze Final Fantasy Haeresis XIII